Versetul zilei

marți, 17 ianuarie 2012

Cum să trăiești în duhul - 2



Este necesar sa privim spre noi insine pentru a ne da seama cine suntem cu adevarat, dar atentie, nu trebuie sa ramanem cu privirile aici, ci cu toata credinta si indrazneala sa venim cu umilinta si vulnerabili la Domnul, sa privim spre El si la El fara sa ascundem nimic din realitatea urateniei noastre pentru ca numai asa vom invata dependenta de EL si increderea deplina in ceea ce a realizat El pentru noi.

El are o deosebita placere sa ofere harul Sau celui ce vine in acest mod la El. Acest lucru este posibil daca stim mai intai, credem si indraznim sa-l acceptam indiferent cat ne va costa acest lucru. Totul pleaca daca noi vrem acest lucru. Sunt persoane, copii ai lui Dumnezeu care se multumesc doar cu faptul ca L-au primit pe Domnul Isus ca Mantuitor si Domn, S-au botezat in apa promitandu-I slujire pana la moarte, dar mai departe traiesc viata asa cum o gandesc ei mai bine, dupa cum inteleg ei Cuvantul lui Dumnezeu; aceasta fiind viata lor de credinta pe acest pamant.

Acest lucru insa este nesabuinta curata, care te face un arogant care crede ca tot ce este Dumnezeu, este cat cunoaste si a invatat el, chiar daca a citit doar Cuvantul lui Dumnezeu.

Este foarte trist acest lucru, dar este realitatea zilelor noastre. Copiii lui Dumnezeu nu vor sa accepte ca Dumnezeu este mai presus de gandirea lor, ci Il fac pe Dumnezeu cat vor ei sa fie, iar daca cineva cauta sa le explice imensitatea adevarului lui Dumnezeu, il reduce la cuvintele: "da, dar nu este nevoie, ca Dumnezeu este cu mine si nu am nevoie sa stiu mai multe", sau "aaaa, nu trebuie sa ne adancim noi prea mult".

Atata timp cat omul nu-si va cunoaste aroganta nu-L poate cunoaste pe Dumnezeu cu adevarat si nici nu va putea trai realitatea Duhului lui Dumnezeu. Ca sa intri in duhul si sa-L traiesti pe Hristos, trebuie sa renunti la tine, adica la aroganta si tot ce inseamna suflet, ca sa-L vezi pe Dumnezeu. Cand vei privi spre El, te luminezi de bucurie si nu mai trebuie sa-ti fie rusine caci stralucirea slavei si intelepciunii Lui va cuprinde mintea ta si atunci Dumnezeu va fi totul al tau si-ti va fi de ajuns.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu