Versetul zilei

vineri, 21 octombrie 2011

Cine este Dumnezeu? - partea a 2-a

Dumnezeu este Lumina si un foc mistuitor - Evrei 12:29 : "fiindca Dumnezeul nostru este "un foc mistuitor".

Lumina inseamna viata si energie - fara lumina, nu ar exista viata. Focul degaja caldura care degaja energie. In cele din urma, lumina este ea insasi energie. Dumnezeu este acel "E" din ecuatia lui Einstein: .

Oamenii de stiinta spun ca Universul s-a format in urma unui Big-Bang, care reprezinta inceputul tuturor lucrurilor, inceputul timpului si al spatiului. Deci inainte de Big-Bang nu exista materie, nici timp, nici spatiu. Ce este interesant insa, inaintea Big-Bangului, existau 4 forte care guvernau :

- forta gravitationala, care este forta de atractie.
- forta electromagnetica, responsabilă de transmiterea luminii şi a celorlalte forme de radiaţie din spectrul electromagnetic.
- forta nucleara slaba, responsabilă pentru fenomenul de dezintegrare radioactivă.
- forta nucleara tare, cea mai puternică dintre cele patru, care ţine laolaltă, în nucleul atomic, protonii, neutronii şi alte particule subatomice.

Forta este energie. Dumnezeu este energie. Cat de frumos se leaga toate! Din aceste cateva lucruri putem stabili ca:

Dumnezeu este etern, omniscient, atemporal, aspatial, imaterial etc, deci nu este conditionat de nimic existent!


"Tu ai intemeiat in vechime pamantul, si cerurile sunt lucrarea mainilor Tale.

Ele vor pieri, dar Tu vei ramane; toate se vor invechi ca o haina; le vei schimba ca pe un vesmant, si se vor schimba. Dar Tu ramai Acelasi, si anii Tai nu se vor sfarsi." - Psalmul 102:25-27. In Biblie gasim scris: "Caci inaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca o straja din noapte." - Psalmul 90:4. Cum a stiut David, autorul Psalmului, aceasta afirmatie?

Abia in era noastra, Einstein a descoperit relativitatea. Nu stiu cati dintre cei ce citesc sunt familiarizati cu asa ceva, insa majoritatea stim ca lumina, calatoreste in vid, cu uluitoarea viteza de 300.000 km pe secunda. Conform teoriei lui Einstein, privitoare la viteza luminii, un corp care calatoreste cu aproape viteza luminii (99%), pe masura ce atinge acest procent, timpul incetineste, in relatie cu un corp care se afla in repaus. E putin cam "mind blowing" aceasta chestie, asa ca o sa va dau un mic exemplu sa puteti intelege exact.

Sa luam binecunoscutele nume romanesti, Maria si Ion. :D

Ion se afla in statie pe o banca, asteptand un tren. Maria, se afla intr-un tren ce trece prin fata lui Ion cu 100 km/h. Sa presupunem ca, Ion, poate vedea in interiorul vagonului unde se afla Maria. Insa Maria nu poate vedea afara. In vagon cu Maria, se afla o masa de ping-pong, iar doi tipi ( Cosmin si Marian ), joaca ping-pong. Fiti atenti acum!

Cosmin da drumul la minge (cu o viteza de 10 km/h), exact cand trenul trece prin fata lui Ion. Ion, care vede in interiorul trenului, vede mingea care merge cu 110 km/h. Maria, care nu poate vedea afara, vede ca mingea de ping-pong, merge cu 10 km/h. Aceasta este relativitatea!
Daca nu m-am facut inteles inca, va mai dau un exemplu!

In anul 2250, doi prieteni se intalnesc! Unul dintre acestia decide sa plece in spatiu pe o alta planeta departata. Celalalt, ramane pe pamant, si il asteapta pe acesta sa se intoarca. Amandoi au ceasurile potrivite la fel. Cand acest prieten se afla in racheta, si calatoreste cu 99% din viteza luminii, sa presupunem, ca poate vedea ceasul prietenului care se afla pe pamant, si invers. Cel din racheta, cand priveste la ceasul prietenului sau, vede ca orele trec prea repede. Uitandu-se la ceasul lui, din racheta, timpul trece normal, secunda cu secunda. Prietenul de pe pamant, uitandu-se la ceasul celui din racheta, vede ca timpul trece foarte greu, insa cand se uita la ceasul sau, timpul trece normal!
Uitati un link, sa va faceti o idee: http://www.pbs.org/wgbh/nova/einstein/hotsciencetwin/

Ce se intampla cu un corp, care atinge viteza luminii? Timpul se opreste! Dar daca un corp, depaseste viteza luminii? Surpriza, timpul "merge" inapoi! Insa, vedeti ca am spus mereu mai sus, 99% din viteza luminii. De ce nu 100% din viteza luminii? Pentru ca teoretic, dupa Einstein, niciun corp care are masa, nu poate atinge viteza luminii!
Oau! Dumnezeu, este imaterie, nu are forma, nu are MASA! Pentru Dumnezeu nu exista trecut, prezent si viitor. Nu exista timp la El. El ramane Acelasi, iar anii Sai nu se vor sfarsi! Ce este pentru El o mie de ani? Sau un miliard, sau 40 de miliarde? Cand El este deasupra tuturor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu