Versetul zilei

vineri, 11 noiembrie 2011

Dumnezeu și Lumina (1)

"....Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, singurul care are nemurirea, care locuieste intr-o lumina, de care nu poti sa te apropii, pe care niciun om nu L-a vazut, nici nu-L poate vedea, si care are cinstea si puterea vecinica! Amin." - 1 Timotei 6:15-16

Sunt multi care se intreaba de ce nu-L putem vedea pe Dumnezeu ?

"Domnul a zis: Fata nu vei putea sa Mi-o vezi, caci nu poate omul sa Ma vada si sa traiasca!"

Asa cum am mai spus, Dumnezeu este Duh. Insa El s-a aratat lui Moise pe Muntele Sinai, si-a aratat slava Sa, insa Moise nu I-a putut vedea fata!
Dumnezeu locuieste intr-o lumina de care nu se poate apropia omul! De la caderea omului in pacat, partasia noastra cu Dumnezeu a fost intrerupta. Dumnezeu uraste pacatul si nu poate sta langa pacat!

"Caci Tu nu esti un Dumnezeu caruia sa-I placa raul; cel rau nu poate locui langa Tine." - Psalmul 5:4

Recent am avut o discutie cu cineva pe un forum care sustinea urmatoarele:

- Orisice Duh , curat sau necurat iasa dela Dumnezeu
-  in El este lumina , dar si intunerecul este tot in El
- Chiar si Satana este in Dumnezeu , atit cit si Iadul

Personal consider acestea niste BLASFEMII la adresa lui Dumnezeu. Nicaieri in Biblie nu spune ca Dumnezeu a creat intunericul, sau ca intunericul este in EL. Duhurile necurate, nu ies de la Dumnezeu, si cu atat mai mult o spun cu cea mai mare autoritate: Satan nu este in Dumnezeu, si nici Iadul

Iadul si intunericul reprezinta absenta lui Dumnezeu! Daca Dumnezeu ar fi in Iad, ce rost ar mai avea mantuirea noastra, daca te-ai duce in Iad si ai fi si acolo in prezenta Lui ? 

Satan se teme grozav de Dumnezeu! Tremura numai la auzul numelui lui Isus Hristos, nici-o hoarda demonica sau duh rau nu poate rezista prezentei si slavei lui Dumnezeu, tot iadul zbiara! 
Satan va face orice ii sta in putinta pentru a ne departa de prezenta lui Dumnezeu chiar folosind lucruri bune ca de exemplu:  "cu adevarat, Dumnezeu este omniprezent asa cum sustii, adica, stii eu Satan, sunt o creatura a lui Dumnezeu, sunt in Dumnezeu, la fel ca Iadul si ca toate duhurile"

Dumnezeu este omniprezent, bineinteles ca atunci cand esti undeva intr-o camera iluminata Dumnezeu este si El acolo!

"Vestea, pe care am auzit-o de la El si pe care v-o propovaduim, este ca Dumnezeu e lumina, si in El nu este intuneric" - 1 Ioan 1:5
"Strălucirea Lui este ca lumina soarelui, din mâna Lui pornesc raze, şi acolo este ascunsă tăria Lui." - Habacuc 3:4
"La vederea Ta se cutremură munţii; se năpustesc râuri de apă; adâncul îşi ridică glasul şi îşi înalţă valurile în sus." - Habacuc 3:10
"Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi şi el nu are nimic în Mine" - Ioan 14:30

Satan nu are nimic in Dumnezeu. Dumnezeu a creat lumina. Nicaieri in Biblie nu spune ca el a facut intunericul! Intunericul este lipsa luminii! Cand nu e lumina, e intuneric, logic!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu