Versetul zilei

vineri, 11 noiembrie 2011

Dumnezeu și Lumina (2)

Ce este totusi lumina ?
Din punct de vedere fizic, lumina este o radiatie electromagnetica. Lumina este un flux de fotoni - pachete oscilatoare de energie. Tineti minte cand am spus despre electromagnetism ca este una din cele 4 forte care guvernau, inaintea Big Bangului ?
Cu alte cuvinte Lumina a existat dintotdeauna! Un alt exemplu care ne arata existenta din vesnicii in vesnicii a Dumnezeului nostru.
Aceasta radiatie electromagnetica numita lumina, este impartita in spectre. Aceste spectre se manifeste in functie de frecventa sau lungimea de unda a luminii.

"Domnul a zis: Fata nu vei putea sa Mi-o vezi, caci nu poate omul sa Ma vada si sa traiasca!" - Exod 33:20

Lumina are urmatoarele caracteristici:

- intensitate luminoasa - determinata de puterea transportata de radiatie
- culoare - determinata de spectrul de frecventa a radiatiei
- polarizare - determinata de planurile sau de planul de oscilatie al undelor electromagnetice
- coerenta - determinata de faza oscilatiilor

Spectrul radiațiilor electromagnetice este împărțit după criteriul lungimii de undă în câteva domenii, de la frecvențele joase spre cele înalte: radiațiile (undele) radio
microunde
radiații infraroșii,
radiații luminoase,
radiații ultraviolete,
radiații X (Röntgen),
radiații "γ" (gamma - literă greacă).

Undele radio - se folosesc și pentru transmiterea semnalelor de televiziune, pentru comunicații prin satelit și telefonie mobilă. Microundele sunt folosite atât în comunicații cât și în cuptorul cu microunde, care se bazează pe absorbția relativ puternică a radiațiilor de această frecvență în apă și materiile vegetale și animale. Undele milimetrice se folosesc de exemplu în astronomie. Undele terahertziene au început abia de curând să fie cercetate și folosite în aplicații practice. Radiația (lumina) infraroșie este foarte utilă în analize fizico-chimice prin spectroscopie. De asemenea ea se mai utilizează pentru transmiterea de date fără fir dar la distanțe mici, așa cum este cazul la aproape toate telecomenzile pentru televizoare și alte aparate casnice. Lumina vizibilă este cel mai la îndemână exemplu de unde electromagnetice. Radiația (lumina) ultravioletă este responsabilă pentru bronzarea pielii. Razele X (sau Röntgen) sunt folosite de multă vreme în medicină pentru vizualizarea organelor interne. În fine, razele gamma se produc adesea în reacții nucleare.
Sursa : Wikipedia


Razele gamma, cel mai puternic spectru de radiatie, se intalnesc adesea in exploziile stelare! Grozav si temut eveniment. Oamenii de stiinta se tem ca, daca o stea apropiata de noi ar exploda intr-o supernova, acea radiatie gamma emisa ar distruge toata viata de pe Pamant!
Acum intelegeti versetul din Exod, in care Dumnezeu spune, ca nu poate omul sa Ma vada si sa traiasca!

"Puţină ştiinţă îndepărteză omul de Dumnezeu, multă ştiinţă îl aduce înapoi la El" Louis Pasteur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu