Versetul zilei

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Misterul Ieslei


Pentruca tot am serbat recent Nasterea Domnului nostru Isus Hristos, vreau sa va spun un gand scurt referitor la aceasta.

Aveti vreo idee de ce Mantuitorul nostru S-a nascut intr-un grajd, si asezat intr-o iesle? Multi, poate chiar toti veti spune, pentru a ne invata umilinta, smerenia. Da este si acesta un lucru, dar este un lucru de suprafata, care este evident. Duhul lui Dumnezeu cerceteaza duhul nostru si noi daca suntem receptivi putem primi adancimea acestei semnificatii si nu doar ce izbeste ochiul si ce gandim la prima vedere.

Toata Biblia este plina de sensuri adanci; dar mare majoritate vedem doar suprafata lor si ne este greu sa ne adancim, sa sapam dupa mai mult.

Asa cum stim, grajdul este un adapost pentru animale. Poporul Domnului stim ca este asemanat in ochii lui Dumnezeu cu niste oi. Isus Hristos s-a nascut in acest grajd din Betleem si apoi pus intr-o iesle. Ati citit de multe ori poate despre nasterea Domnului Isus, dar v-ati oprit putin asupra faptului ce este aceea o iesle ?
Majoritatea citim, dar nu si gandim la ceea ce citim.

IÉSLE ~ f. Construcție în grajd având forma unui jgheab adânc, în care se pune hrana pentru vite. [G.-D. ieslei; Sil. ies-le] /<sl. jasli

Isus a fost pus intr-o iesle, intr-un loc in care se punea hrana pentru animale, pentru oi. Deci El a venit pentru a fi hrana oilor pierdute ale casei lui Israel. Cine Il mananca pe El nu mai moare. 

El era pomul vietii din care ar fi trebuit sa manance Adam si Eva, dar n-au mai putut caci au fost izgoniti caci ei se hranisera cu ceva care i-a murdarit, i-a transformat in vrajmasi ai lui Dumnezeu. Asa ca au fost izgoniti si intrarea in gradina, unde era pomul vietii, a fost oprita si pazita de niste heruvimi cu sabii invapaiate.

Cei din Israel in vremea aceea cand s-a nascut Mesia ar fi trebuit sa-L recunoasca prin aceste semne: grajd, iesle, noapte - intunericul mortii - caci era mentionat in Lege si Proroci ca Dumnezeu le va da un astfel de OM care sa asculte de El.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu